Check je houdbaarheid is geschreven door de journalisten Pim Christiaans en drs. Hanny Roskamp.

Pim Christiaans 2015 017A

Fotografie: Robert Elsing

Pim Christiaans (1959) is journalist gespecialiseerd in gezondheid en anti-aging. Hij zegde in 2005 zijn baan als hoofdredacteur van tijdschrift Men’s Health op om een boek over anti-aging voor mannen te schrijven, De houdbare man. Het succes daarvan inspireerde hem tot het schrijven van De houdbare vrouw, samen met Hanny Roskamp. Pim publiceerde zijn eerste artikelen over dit onderwerp al in 1986. De houdbare man, het succesvolle boek dat inmiddels tien keer is herdrukt, heeft meer dan twintigduizend mannen tot een gezonde leefwijze geïnspireerd.

fotografie: Yasmijn Tan

fotografie: Yasmijn Tan

Hanny Roskamp (1963) is chemicus en journalist en schrijft over gezondheid, voeding, psychologie en wetenschap. Zij werkt voor tijdschriften als Santé, Plus Magazine en Happinez en voor vakblad Ortho (over orthomoleculaire gezondheid). Eerder, in 2009 schreef ze Wie mooi wil zijn moet slim eten.

Voor Check je houdbaarheid hebben Pim Christiaans en Hanny Roskamp de afgelopen jaren honderden wetenschappelijke studies nageplozen en tientallen experts geraadpleegd. Het resultaat is een ongekend uitgebreide en informatieve gids vol met adviezen voor een lang en gezond leven. Daarnaast staat het boek boordevol tests waarmee je zelf je gezondheid kunt peilen. Hanny en Pim zijn al jaren geïnteresseerd in de wetenschap rond anti-aging.